Perunkirjoitus etänä tai perinteisesti valintasi mukaan

Tekniikan kehittyessä moni asia pystytään hoitamaan toisin kuin aiemmin. Sähköinen allekirjoitus ym. uudempi tekniikka antaa mahdollisuuden hoitaa myös perunkirjoitus uudella tavalla. Voit itse valita haluatko hoitaa sen perinteisesti vai etäyhteyksien avulla poistumatta kotoasi. Toimistoni tarjoaa sinulle molemmat mahdollisuudet.

Perunkirjoitus etänä

Osakkaille vaivaton tapa

Jos arvostat sitä, että asiat hoituvat nopeasti ja joustavasti sekä ilman turhaa vaivaa, on etä-perunkirjoitus erinomainen vaihtoehto. Pesänhoitajana voit hoitaa koko prosessin kotoasi käsin eikä muiden osakkaiden tarvitse matkustaa jossain järjestettävään perunkirjoitustilaisuuteen.

Näin se toimii

1. Ota yhteyttä joko puhelimella tai sähköpostilla tai täytä lomake klikkaamalla tästä.

Soittamalla pääset helposti alkuun. Käyn kanssasi lyhyesti läpi kuolinpesän tilanteen ja otan ylös vainajan tiedot, joilla pääsen tilaamaan sukuselvityksen. Virkatodistusten saaminen vie monesti aikaa 2 - 4 viikkoa, joten on tärkeä päästä tilaamaan ne mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

2. Tarvittavien asiakirjojen tilaaminen

Virkatodistusten lisäksi tilaan kaikki sellaisen asiakirjat, jotka tarvitaan perunkirjoitusta varten. Näitä ovat isännöitsijäntodistukset, lainhuutotodistukset, perukirjajäljennökset, avioehtoasiainrekisterin otteet yms.

Annan myös sinulle tarkat ohjeet, mitä sellaisia asiakirjoja tarvitaan, jotka ovat vain pesän tiedossa (pankkien saldoilmoitukset, velat, omaisuus yms.).

3. Perukirjan laatiminen

Kun kaikki tarvittavat asiakirjat perunkirjoituksen toimittamiseksi ovat koossa, laadin perukirjan ja lähetän sen kaikille pesänosakkaille tutustuttavaksi ja kommentointia varten.

4. Perunkirjoitus

Kun osakkaat ovat hyväksyneet perukirjan, lähetän sen jokaiselle pesänosakkaalle allekirjoitettavaksi. Allekirjoittaminen tapahtuu sähköisen allekirjoituspalvelun kautta, johon tunnistaudutaan verkkopankkitunnuksilla. Sähköinen allekirjoitus on voimakkaasti yleistyvä tapa hoitaa allekirjoituksia ja esim. pankit käyttävät sitä aina kun mahdollista.

Jos osakkaalla ei ole mahdollista allekirjoittaa perukirjaa sähköisesti, hän voi valtuuttaa jonkun toisen pesänosakkaan edustamaan itseään valtakirjalla perunkirjoituksessa.

5. Perunkirjoituksen jälkeen

Kun perunkirjoitus on tehty, lähetän siitä yhden kappaleen verottajalle, joka tekee sen perusteella perintöveropäätöksen. Päätöksen saamiseen menee yleensä 6 - 12 kk.

Lisäksi haen tarvittaessa perukirjan osakasluettelon vahvistamisen.

Vaikka perunkirjoitus hoidetaan sähköisesti, toimitan asiakirjat myös paperisina säilytettäväksi perikunnan arkistossa.

Perinteinen perunkirjoitus

Perinteisesti perunkirjoitusta varten on kokoonnuttu joko vainajan kotiin tai perunkirjoituksia hoitavan yrityksen toimistoon, jossa perukirja käydään läpi ja allekirjoitetaan. Tänä päivänä se tarkoittaa, että osakkaat käyvät allekirjoittamassa perukirjan, jonka he ovat jo saaneet postitse tai sähköpostilla.

Perinteinen perunkirjoitus eroaa etänä toimitetusta perunkirjoituksesta vain siinä, että perukirja allekirjoitetaan erikseen järjestettävässä perunkirjoitustilaisuudessa. Eli käytännössä kaikki edellä olevat kohdat paitsi kohta 4. tapahtuvat samalla tavalla.

Nykyaikaisesti etänä tai perinteisesti - kumpikin hoituu!

Vain soitto riittää. Käyn puhelimessa lyhyesti läpi pesän tilanteen, jonka jälkeen pääsen tilaamaan virkatodistuksia ja muita tarvittavia asiakirjoja

Kun etsit perunkirjoittajaa, joka hoitaa asiasi luotettavasti ja ripeästi kohtuullisella palkkiolla, ota yhteyttä!

Soita 050 464 2930 (myös iltaisin ja viikonloppuisin).